groepen
groepen
documenten
fotos
nieuws
onze school

Maand archief

Onderbouw 1

Welkom op de pagina van onderbouw 1!

 

We zijn dit schooljaar gestart met 12 leerlingen.

Ruben, Tim, Gideon, Jan Luca, Justin, Daniël, Jannick, Lenthe, Ryan, Milan, Joël en Syme.

Na de herfstvakantie is er een nieuw vriendje bijgekomen: welkom Jesse. (Jesse staat nog niet op de foto)

Na de kerstvakantie komen er nog drie nieuwe vriendjes bij: Bram, Tigran en Pim

Hier alvast een foto met Jesse en Bram erbij.

Na de voorjaarsvakantie (op 7 maart) hopen we nog een nieuw vriendje te verwelkomen: Adam.           We wensen Adam heel veel plezier bij ons in de groep!!!!

Ook in de afgelopen periode mochten we nog een nieuwe leerling in de groep verwelkomen. Lana is vanaf 7 mei bij ons in de groep gekomen.

De link naar het informatieboekje infofolder 2017-2018


Schoolreisje 4 juni 2018

Samen met ob3 zijn we naar giga konijnhol geweest. Het was hier giga gaaf! Wat hebben we leuk gespeeld!

Deze diashow vereist JavaScript.

 


Mei 2018, een bezoek aan de supermarkt.

We hebben een hele periode over het thema supermarkt gewerkt. Dat moest natuurlijk afgesloten worden met een bezoek aan de echte supermarkt. Wat was dat gaaf. We mochten echt overal kijken. In de bakkerij, in de slagerij en zelfs in de diepvries. We mochten ook allemaal als echte kassières achter de kassa ´werken´. Een geweldige ervaring.

Deze diashow vereist JavaScript.

 


Pasen 2018

Wat hadden we een mooie dag. Samen mochten we het Paasfeest vieren in de gymzaal en daarna stond er een heerlijke lunch voor ons klaar. Het was een hele fijne dag!

 

Projectweek 2018

 

 


Maart 2018

Na een lange periode van verlof zal juf Elaine maandag 5 maart weer bij ons in de groep starten. Wat zal ze verbaasd zijn over alles wat we allemaal geleerd hebben. We willen het graag aan haar laten zien. Fijn dat je er weer bent juf Elaine!!


Januari 2018

We zijn na de kerstvakantie eerst gestart met 15 kinderen in onze groep. Ook hebben we een nieuwe juf in de klas, juf Daphne. Na anderhalve week kwam Pim er ook bij, gezellig!

Volgende week komt er ook nog een nieuwe juf bij. Een juf die in het derde jaar van de PABO zit, de opleiding om juf te worden. Juf Esmee komt bij ons in de groep om ons een heleboel aan ons te leren en van ons te leren. We wensen juf Esmee veel plezier en een leerzame tijd bij ons in de groep.

De afgelopen periode hebben we gewerkt over het boek: Kikker is verliefd. Daar hebben de kinderen een boek over gemaakt en heel veel andere mooie kunstwerken. De kinderen van groep 3 gingen ook door met het thema en zij hebben de zgn. verliefde harten geoefend met rekenen.


Kerst 2017

Na een geweldige periode van knutselen en oefenen was het op 21 december tijd voor onze kerstviering. Wat hebben we het knap gedaan. We hebben prachtig gezongen en ook hebben we super knap stil gezeten in de kerk en meegedaan met het programma van de kerstviering.

https://www.youtube.com/watch?v=1GzGyKRx7Kc&t=6s

Op bovenstaande link kan je het filmpje van de uitvoering van ‘vlammetje’ terug zien. Prachtig.


December 2017

We zijn december natuurlijk gestart met het grote feest van Sint en Piet. Wat is het toch geweldig om te zien hoe de kinderen genieten van dit feest. (natuurlijk is het ook wel spannend)

In de diaserie hieronder een impressie van deze gezellige tijd

Deze diashow vereist JavaScript.

En nog een serie:

Deze diashow vereist JavaScript.


November 2017

Deze maand zijn we begonnen met het thema ‘Sint’. Bij dit thema zijn we volop aan het werk gegaan.

klein stukje van de paardengym

 

 

Op woensdagmorgen, 8 november mochten de kinderen eten op school. Het was de ochtend van het nationaal schoolontbijt. We hadden de tafels zo verplaatst dat we met z’n allen aan een lange tafel konden ontbijten. Dit was heel gezellig en wat hebben de kinderen goed gegeten.


Oktober 2017

In de maand oktober is er van alles gebeurt in onze klas. Natuurlijk is er heel hard gewerkt. Zo zijn de kinderen van groep 1 en 2 bezig geweest met de begrippen.

We hebben al met verschillende thema’s gewerkt. Zo hebben we het over het boek: ‘rupsje Nooitgenoeg’ gehad en daarna over de herfst.

In oktober waren er ook verschillende feesten te vieren. Jannick was jarig en de juffen Dianne en Angela ook. Wat was het gezellig.

Deze diashow vereist JavaScript.

En ook na de herfstvakantie zijn we weer fanatiek gestart. We hebben op maandag een voorstelling gehad. Een theatervoorstelling in onze eigen klas en we mochten er zelf aan mee werken. Het ging over het tonen van emoties.

Deze diashow vereist JavaScript.


27 September 2017

naar het speelbos, Juf Elaine gaat met zwangerschapsverlof

 


September 2017

de eerste weken in onderbouw 1


 

Contact


Elimschool
Molenstraat 3
7462 TK Rijssen

Tel.: 0548 – 54 20 30
info@elimschoolrijssen.nl